Loading...

Belgische Bouwers

Belgisch bouwen in Spanje… en wereldwijd

Belgen worden geboren met een baksteen in hun maag… En we zijn in ons thuisland gezegend met bouwfirma’s, architecten en interieur ontwerpers die wereldwijd op het allerhoogste niveau staan.

Geen bling bling maar discrete perfectie, understated luxury die alleen de echte kenner onderscheidt.

In het buitenland blijft men echter vaak op zijn honger zitten. Meestal ontbreken zowel communicatie, als verstand van de hoge Belgische kwaliteitsverwachtingen. Wat in Spanje als “luxe” verkocht wordt, zou in België of Nederland hooguit twee sterren krijgen.

Architectuur van Modern Villas, nu in opbouw in Marbella

Modern Villas werd in 2013 gecreëerd om Belgische klanten in Marbella de service, kwaliteit en betrouwbaarheid te geven die ze in eigen land gewend zijn.

Omdat de locale Andalusische architecten van nature geen feeling hadden voor het Belgische (warme) minimalisme, en technisch nog wel wat achter stonden, wordt de creatieve architectuur en design in huis gedaan. En dan wél met behulp van de meest geävanceerde software. Hierdoor kunnen klanten vanaf dag 1 hun ontwerp in 3D kunnen zien, en zelfs op video en in Virtual Reality. Want plattegronden, secties en gevelaanzichten zijn nooit genoeg om écht aan te voelen hoe uw huis er uit gaat zien!

Voor de bouw werkt Modern Villas met verschillende aannemers – naargelang de prioriteiten van de klant. Vaak zijn dit bouwbedrijven geleid door Belgen, Nederlanders of Duitsers – met dien verstande dan wel dat zij ook hun sporen al moeten verdiend hebben in Spanje. Want de Belgische aannemer die niet weet hoe hij de Spaanse bureaucratie, onderaannemers of werklui moet managen is al even gevaarlijk.

Ook het technisch uitwerken van de bouwplannen moet weliswaar gebeuren door Spaanse architecten – maar dan wel diegenen die ervaring hebben in b.v. een Belgische bouwonderneming.

En helaas… zijn ook niet alle Belgische en Nederlandse bouwfirma’s betrouwbaar. Er lopen een paar zeer charismatische ondernemers rond die al meerdere klanten zwaar bedonderd hebben, en met half afgewerkte huizen hebben laten zitten. En vaak zijn het degene die het meeste reclame maken, omdat zij het natuurlijk niet gaan redden met mond tot mond reclame!

Ga dus niet zomaar in zee met een Belgische/Nederlandse architect of bouwfirma omdat dat meer vertrouwen geeft… Want dat instinctief vertrouwen kan ook door de andere partij misbruikt worden!